کاوش موضوع بحرانی
صفحه اصلی
بحرانی
بَحرانیها یا بحارنه گروه قومی بومی شیعه بحرین هستند و نامی است که به مردم اقلیم بحرین گفته میشود. اقلیم تاریخی بحرین از شمال بصره، جنوب عمان، غرب یمامه و شرق به خلیج فارس میرسیده و قصبه آن شهر هجر بوده که توسط ابوسعید جنابی ویران شدهاست. بحرین، کویت، قطر و شرق عربستان (احساء و قطیف) را دربرمیگیرد. این نام به ساکنین اولیه بحرین و شرق شبه جزیره عربستان گفته میشود. در کتب لغت بحران سرزمین ما بین بصره و عمان و بحرانی برخلاف قیاس صرفی اسم منسوب به بحرین ذکر شدهاست. امروزه به همه اهالی بحرین، بحرینی گفته میشود. به اقوام بحارنه، بحرانی هم گفته میشود.
بَحرانیها یا بحارنه مردم بومی بحرین که شیعه هستند و بزرگترین گروه قومی این کشور را تشکیل میدهند. جمعیت آنها در سال ۱۹۹۵ در آمار اتنولوگ حدود ۳۰۰ هزار نفر برآورد شدهاست.
بحرانیهای شیعه قومی بزرگ بودند که در شرق جزیرةالعرب و بحرین ساکن بوده و از قبیله عبدالقیس، بنی تمیم، بکر بن وائل و تغلب میباشند. و از میان آنها شخصیتهای شیعی زیادی مانند: شیخ یوسف بحرانی، شیخ حسین عصفور (مشهور به علامه)، سید هاشم بحرانی و شیخ میثم بحرانی میباشند.
شیعیگری در بحرین قدمت زیادی دارد. بحرین بخشی از خاک ایران بوده همزمان با رسالت محمد، منذر بن ساوی از سوی پادشاهان ایران والی آن بوده که به دعوت پیامبر اسلام را میپذیرد. علاء حضرمی فرستاده پیامبر اسلام بوده و بعد از کنارهگیری علاء، پیامبر اسلام آبان بن سعید را به بحرین گسیل داشت. وی از دوستان و شیعیان علی بود و نخستین کسی بود که مذهب شیعه را در آنجا به مردم شناساند.
از دیگر گروههای قومی بحرین بادیهنشینان عرب (اهلالبحرین)، هولهها، نجدیها (اعراب مهاجر از عربستان)، ایرانیان بحرین، بنیان (هندوها)، و اعراب آفریقایی میباشند.... بیشتر در ویکی پدیا